...un dels motius que em fa córrer.

dimarts, 12 d’abril del 2011

ALOE VERA "ESE GRAN DESCONOCIDO"


Propietats del Aloe vera:
El Aloe vera és molt rica en nutrients i altres substàncies d'interès per al nostre organisme. Els científics han identificat més de 75 compostos; principalment vitamines, minerals, enzims i aminoàcids.

- Vitamines: Betacaroten, B1 o tiamina, B2 o riboflavina, B3 o niacina, B6 o piridoxina, B12 o cianocobalamina, vitamina C o àcid ascórbic i vitamina I (tocoferol).

- Minerals: Calci, fòsfor, potassi, ferro, sodi, magnesi, manganès, coure, crom i zinc.

- Polisacàrids (1200-2000 mg/Litre): Un nombre en constant augment de terapeutes i metges han treballat durant anys amb el aloe vera i han comprovat amb la pràctica els seus beneficis. Es pensa que un dels principals factors de les propietats curatives d'aquesta planta sigui el seu contingut de polisacàrids o hidrats de carboni complexos.

- Aminoàcids: Essencials; isoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, treonina i valina.

No essencials: àcid aspártic, àcid glutámic, alanina, arginina, cistina, glicina, histidina, hidroxiprolina, prolina, serina i tirosina.

- Enzims: Entre unes altres; Fosfatases-amilases-bradiquinases que estimulen el sistema immunitari i tenen acció analgésica i antiinflamatoria, catalases que prevenen l'acumulació d'aigua en el cos, celulases que afavoreixen la digestió de la cel•lulosa, creatina fosfoquinasa d'acció en el múscul i lipases que ajuden a la digestió.

- Àcids grassos: En particular, l'àcid caprílic, el qual s'usa en el tractament de les infeccions per fongs.

- Altres substàncies amb efectes medicinals: Aloina (antibiòtic, purgant), isobarbaloina (analgési, antibiòtic), àcid aloetic (antibiòtic), emodina (bactericida, laxant), àcid cinámic (analgésic, anestèsic), oli eterol (tranquilizant) i àcid crisafanic (fungicida per a la pell)...
font: consumer.es

El suc de Aloe vera s'utilitza des de cultures tan antigues com l'Egipte faraònic o la mil•lenària Xina, per les seves bondats terapèutiques.

Més informació sobre el Aloe vera:

El Aloe és una planta subtropical amb més de 250 espècies conegudes. El aloe que es ven avui dia és el Aloe barbadensis o “Aloe Vera”. El Aloe té aspecte de cactus no obstant això pertany a la família dels lliris.

El aloe es comercialitza de diferents formes. Busca sempre Aloe pur procedent d'extracte de aloe o de aloe reconstituït. Si vols un Aloe pur be sigui gel o suc compra el producte que contingui 98% de Aloe vera. Si el que busques és un producte que contingui aloe, compra productes que tinguin almenys un 20% de Aloe.

De les fulles del Aloe s'obté el suc i el gel. El suc s'obté de la capa de la fulla immediata a la superfície exterior i el gel s'obté de la polpa de la fulla.

El suc de Aloe, de sabor amarg i color groc, és un potent laxant i depuratiu que s'utilitza des de l'antiguitat. Altres propietats del suc de Aloe:
* Calma l'acidesa d'estómac
* Ajuda amb problemes digestius
* Calma les ulceres regenerant el teixit danyat


El gel que s'obté de la polpa de la fulla, és transparent i manca d'olor. El gel de Aloe té excel•lents propietats i usos:
* Aftersun: calma i hidrata
* Alleuja i güareix cremades de primer grau
* Alleuja inflamació
* Calma les picades de mosquits
* És antifungicida
* Calma psoriasis
* Com gomina per al pèl

8 comentaris:

Davidph ha dit...

Y donde encuentro zumo de este???

JaumeG ha dit...

En Tarragona "L'espiga d'or",está en la calle de detras del trabajo de Reyes, per venti-algo euros, te dan un litro.
Yo hace unos dias que me lo estoy tomando,...i no noto nada especial, de momento tampoco noto nada malo (que ya és algo), a mi me lo recomendaron, el Jaumet i la Maria, para la limpieza de higado, riñones i bolsillo.
Yo tambien quiero un gps.

Joanjo ha dit...

Així el suc d'aloe vera tambè serveix per al GPS???

Josep ha dit...

Si algú en vol alguna planta
jo en tinc
gratis

JaumeG ha dit...

Josep, quines plantes tens gratis?
A veure si tindras una plantació ilegal?

Josep ha dit...

Jaume, en tinc a casa meva
pero no en venc a la tenda
son aloe vera de las bones
son gratis per vosaltres perque si en voleu ens puc donar, a mí m`ham anat reproduin i no son plantas ilegals. Es poden comprar als llocs de plantes per uns cuans euros.
Si algú envol alguna que m`ho digui.
Va molt bé anar tallant les fulles grans com a crema relaxant i per cremadas i moltes antres remeis.

krusty ha dit...

Se reproduixen com conills! vos en puc donar fe!! jo tmvbé me'n poso als peus, per a les llagues, cremades, rascades...algú sap com fer suc o algo comestible a partir de la planta???
Merci!!

JaumeG ha dit...

El suc el fan de la polpa, el passes per la liquadora i ja el tens. Si et vols entretenir ja ho saps.