...un dels motius que em fa córrer.

diumenge, 8 d’abril del 2012

RUTA "TARRAGONA AL CIM DEL CARO"


Ja feia temps que la idea m’estava rondant pel cap; després de creuar Tarragona del Sud al Nord, el següent era fer de l’Est a l’Oest. Però fent sevir el seny (que en tinc molt, per que no el faig servir), vaig pensar reduir-lo en kilòmetres, i passar dels 240km. inicials al 158km., que finalment ens han sortit, i per comptes de fer-ho sense parar (non-stop), fer una petita parada a Tivisa (la segona casa del Trote).
Així doncs vam sortir a les 8 del matí de Tarragona, amb un temps molt inestable, però amb moltes ganes; el primer tram de la ruta, és molt lleig, primer el riu, després els polígons, però un cop passats Constantí i Reus, la cosa es va arreglant,… be…, la cosa no es va arreglar del tot, vam millorar el paisatge (i no ho dic ni per Constantí, ni per Reus), però la inestabilitat es va transformar en pluja i posteriorment en calamarsada (…pluja de calamars).

La riera de Maspujols la vam passar amb aigua fins els genolls, -i amb calamars caient-nos pel cap-, per sort nostre (no pels calamars) va parar de ploure. Mentre pujàvem per la carretera vers l’Aleixar, vam parar per a fer la paradeta de rigor, un cafetó calent, menjar algo i eixugar-nos una mica.
La següent calamarsada, ens va atrapar a l’ermita de Puigcerver, i l’última del dia arribant al coll de la Teixeta. Per sort, a partir d’allí va quedar un temps clar i radiant, la següent etapa va ser fins a Colldejou, on vam menjar, -per fí-. La tarda anava caient, quant vam passar per Llaveria, i a la baixada de la Fou se’ns va fer de nit, una nit clara amb una lluna espatarrant, fins arribar a Tivisa, ja passada la mitja-nit, on ens esperava la (base-vida), dutxa, sopar, dormir, esmorzar i marxar en cinc hores de parada.

Vam sortir en plena nit, la nit era radiant, tot augurava un dia perfecte, el sol ens va atrapar arribant a Rasquera, on vam fer un cafè per a calentar-nos. La etapa d’avui es molt corredora, molta pista, un tram llarg de carretera nacional, i petits trossos de pistes asfaltades, fins arribar a Paüls, allí si que comença la part més muntanyera de la ruta,“Els Ports”, sempre seguint el sender GR-7, anem pujant tot creuant colls i collets, flanquejant arestes ventades, i boscos frondosos. El temps s’anava complicant, fent petits ruixats, fins que ens va caura una petita calamarsada al mig d’un bosc per sort, els núvols passaven ràpids ajudats pel vent que feia.
A última hora de la tarda arribem al refugi del Caro, però ens hem de donar pressa, ja que volem agafar la sendera que ens ha de pujar al cim, amb llum de dia, la ruta que em vaig baixar, ens du sota mateix de la canal, i després de passar que costat mateix d’una casa de fusta, comença a pujar recta amunt pel ben-mig d’un barranc ple de branques, pedres, plantes, etc, impossible pujar per aquí, i se’ns està fent de nit, canviem de canal i comencem a pujar per unes tuberies molt trencades, la pendent va augmentant i no hi ha rastres de camí, finalment decidim tirar avall, i pujar per la carretera; quant tornem a estar abaix, ja és de nit, però estem a la carretera, després del cruce ja només ens queda la pujada final 3’8km, de moltes curves i encara més vent ja som al cim, són les 10 de la nit, fot un fred que pela 2º, però hi ha una vista espectacular, i una lluna vermella fantàstica.

Nou objectiu aconseguit, Tarragona al cim del Mont-Caro 158km., en 38h. Primer dia 16h., segon dia 17h., amb una parada de 5h. Vam fer la ruta, els següents Troteros: JaumeB., JosepMª.B., JordiBe., Àngel i Jo.

9 comentaris:

cafeteraman... ha dit...

Molt bé Jaume la cronica està molt divertida, un dia d'aquets anem a fer una de calamars al Negresco per recordar els pobres calamars que ens van caure

Toni ha dit...

Un altre retpe aconseguit,important per anar preparant el cos i el cap per els objectius d'aquest any. Felicitats.

Albert ha dit...

Quins paios més forts... A veure si a la propera estic en condicions d'apuntar-m'hi...

Kikopapi ha dit...

Me corroe la envídia, I must admit.
Enhorabona, cracks!

Joanjo ha dit...

I la propera???

JOAN d'O-T ha dit...

Ostres, això si és una tirada llarga. Si feu Ultres per entrenar, quin és l'objectiu d'aquest any??? Per cert, veien el trac veig que heu fet gairebé tota la ruta del Carasclet, també veig una variant força extensa de Riudoms. Es podria escurçar per Reus-Montbrió-Vilanona Esc.-Colldejou, però suposo que vosaltres no voleu escurçar els entrenus... Enhorabona una gran gesta.

Jaumeb ha dit...

Jaumet!! Enhorabona x la crònica!!!
Ets un bon cronista...amb akell humor q et caracteritza i un gran guia xo sobretot un gran company i amic!!!!!!
Gràcies Jaumet!!!!Ens ho hem passat molt be!!!!

lo Bena ha dit...

Després de 5, 6 o 7 anys per fi he arribat a Tivissa des de Tarragona.
Bons records per poder explicar.

Joanbo ha dit...

Enhorabona,
sou uns cracks!!